Top 10 bucătării albe din 2021. De ce albul nu se demodează?

Culoarea albă în designul interiorului locuinței a început să câștige popularitate în Europa și America în anii ‘20-’30. Pe atunci, pereții și mobilierul alb reprezentau un simbol al stilului de viață aristocratic, al rafinamentului și al eleganței. 

În prezent, totul este la fel de actual. Culoarea albă rămâne a fi o culoare universală și clasică, aceasta arată mai luxos și subliniază toată măreția și noblețea casei.

 

Cum să aduci clasicul în casa ta?

Alege o bucătărie de culoare albă. Albul este o culoare aristocratică, elegantă și sofisticată, care îți poate transforma bucătăria și face din aceasta un loc cu adevărat confortabil în care întreaga familie se va relaxa și încărca cu energie.

 

 

 

De ce culoarea albă?

Albul, din punct de vedere psihologic, reprezintă puritatea, inocența, pacea și liniștea sufletească. Persoanele care preferă albul sunt prietenoase, sincere, înțelegătoare și inteligente. Albul oferă senzația de curățenie și răcoare. Potrivit unei interpretări diferite, poate personifica golul, deoarece această culoare absoarbe și neutralizează alte nuanțe. Culoarea albă calmează, dar dacă stai mai mult timp într-o cameră de culoare albă, îți poate apărea „foamea de culoare”.

Poate cea mai versatilă culoare - albul în designul bucătăriei, arată nobil și elegant. Un astfel de interior nu va deveni niciodată depășit și nu se va demoda.

O bucătărie albă este asociată cu curățenia, de aceea nici măcar treburile casnice din această încăpere nu vor părea o sarcină de rutină.

Albul îți oferă inspirație culinară, are un efect benefic asupra apetitului și calmează nervii. Un loc potrivit pentru tratament, nu-i așa?

 

 

Avantajele unei bucătării de culoare albă

Bucătăriile de culoare albă au un șir de avantaje, care le face mai interesante și atrăgătoare:

           1. Culoarea albă face vizual spațiul mai mare. Acesta îi oferă interiorului o notă ușoară de aerisire. Albul reflectă excelent atât soarele, cât și lumina artificială.

Dulapurile albe oferă o strălucire distinctă care luminează fiecare colț al spațiului tău.

Luând în considerare acest aspect, indiferent de dimensiunile interiorului tău de bucătărie, culoarea albă creează iluzia de adâncime, care face bucătăria să pară mai mare decât este. Soluție potrivită atât pentru bucătăriile spațioase, cât și pentru spațiile mai mici.

 

 

2. Această culoare este considerată un clasic care nu se demodează niciodată. 

Dacă să ne amintim de tendințele în culori de bucătărie care erau în trecut: galben aprins, verde măsliniu, mentă, coral, roșu aprins, bordo, etc., ne dăm seama că ele deja nu mai sunt actuale. Însă, în fiecare an, Pantone anunță culorile actuale în anul respectiv. În 2021 au fost sunt actuale culori precum imitațiile de lemn, kaki, sepia. Însă, albul și-a găsit locul în rândul culorilor actuale în fiecare an, deci acesta nu se demodează ușor și rămâne a fi relevant indiferent de timp.

 

 

3. Bucătăriile de culoare albă sunt un compromis între tendințele stilului clasic și stilului modern.

Dacă stai la dubii și nu știi ce stil îți place mai mult: clasic sau modern, atunci alege culoarea albă în bucătărie, care se integrează foarte bine în ambele stiluri și va fi actuală minim 15 ani.

4. Se asortează cu orice! 

Lemn, negru, gri. Orice culoare ai alege, se potrivește de minune cu albul clasic. Însă, îți recomandăm să ții cont și de sfaturile designerului expert în bucătării, care te va ajuta să creezi o combinație reușită ce nu îți va obosi ochii. Astfel, vei primi o bucătărie la comandă personalizată după preferințele tale, iar drept bonus o atmosferă plăcută și relaxantă!

 

 

5. Albul, la fel ca și celelalte culori din spectrul cromatic, are mai multe nuanțe. 

În cazul în care îți dorești o bucătărie albă, însă te simți deranjat de albul obișnuit, nu te panica. Avem soluția potrivită pentru tine.

Albul are o mulțime de nuanțe, care pot înlocui cu ușurință albul obișnuit. Fildeș, magnolie, bumbac, lăptișor, alb de zinc, alb de lună... Spre deosebire de albul pur, sunt complet lipsite de severitate și sterilitate, ce permite să aduci acasă confortul pe care ți-l dorești.

 

 

6. Mobila albă se îngălbenește?

Răspunsul este NU, doar dacă producătorul bucătăriei tale utilizează materiale de calitate superioară! Îți recomandăm să te interesezi cu ce producători de materie primă lucrează compania la care te-ai adresat pentru o bucătărie la comandă.

 

 

Cum să îngrijesc bucătăria de culoare albă?

Ca și oricare altă bucătărie, mobilierul de culoare albă are nevoie de îngrijire. Această etapă n-o să se transforme în cea mai mare durere a ta, dacă vei ține cont de câteva reguli simple:

 

 

1. Orice murdărie, chiar și cea mai mică, nu trebuie lăsată pe suprafața bucătăriei.

Noi îți recomandăm ca și cea mai mică picătură de sos care ajunge pe masa ta, sau stropește din greșeală fronturile bucătăriei tale, să fie ștearsă instantaneu, să nu aștepți până produsul se usucă și se transformă într-o pată care va fi ulterior mai greu de curățat.  

2. În cazul în care s-a întâmplat totuși să îți rămână o pată pe care nu ai șters-o în timp util, nu te panica. 

Îți recomandăm să eviți utilizarea cuțitelor sau a altor obiecte ascuțite pentru a scoate petele, mai ales pe suprafețele lucioase, dar să utilizezi produse speciale de îndepărtare a petelor.

3.  Ai grijă ce produse chimice utilizezi în curățarea mobilierului de bucătărie.

Produsele care au în componența sa acetonă, etil, benzină sau diluanți pot fi prea abrazive pentru bucătărie.  

4.  Alege o hotă de bucătărie cu intensitate mare. 

Da, da, și aceasta are un rol important în bucătăria ta. În bucătărie trebuie să fie o hotă care va fi capabilă să absoarbă din aer vaporii și particulele de grăsime, împiedicându-i să se așeze pe suprafața mobilierului.

5.    Folosește lavete moi și speciale pentru a nu deteriora mobilierul.

6.    Curăță în profunzime mobilierul cel puțin odată în lună.

7.    Șterge praful de cel puțin 2 ori pe săptămână.

8.    Aplică ceara pentru mobilă ca să păstrezi aspectul lucios.

9.   O altă soluție ar fi să amesteci un pahar de apă caldă, cu un pahar de oțet. Înmoaie o lavetă în acest amestec și șterge mobilierul.

10. Dacă vrei să scapi de petele albe lăsate de pahare, amestecă oțetul cu ulei de măsline – și petele dispar instantaneu.

Apropo, în urma achiziției unei bucătării la Bismobil Kitchen primești și un „Ghid de utilizare” al bucătăriei tale, care îți prezintă pe pași cele mai eficiente metode de ingrijire.

Descoperă bucătăriile Bismobil Kitchen. În doar 3 ani, am reușit să facem peste 3000 de bucătării - peste 3000 de clienți fericiți.

Te așteptăm în unul din showroom-urile noastre, unde vei primi o consultație absolut gratuită din partea unui designer expert în bucătării la comandă. Hai să dăm viață împreună visului tău!

 

Distribuie

Solicită măsurări gratuite acum!

Un designer expert îți preia măsurările și îți creează un proiect 3D unic!


Articole înrudite

Te-ar putea interesa și:

5 trăsături ale unei bucătării moderne

Te gândești de multă vreme să-ți schimbi bucătăria? Îți dorești o bucătărie modernă, și nu știi de unde să începi? Ai ajuns la locul potrivit! Astăzi, ți-am pregătit 5 sfaturi și idei despre designul bucătăriilor moderne.

Top 5 Tendințe în Bucătării (2021)

Îți dorești o bucătărie la comandă, modernă și funcțională? Află care sunt tendințele în anul 2021!

Culoarea gri – o soluție universală pentru spațiul tău de bucătărie

Bucătăriile de culoare gri se deosebesc prin noblețe și eleganță

Top 5 Tendințe în Bucătării (2022)

Dezvăluim principalele tendințe în bucătărie ale acestui sezon!

Articole Recomandate

BLACK FRIDAY la Bismobil Kitchen

Alege o bucătărie din showroom cu 50% discount!

Beneficiază de până la 20% reducere pentru o bucătărie comandată din timp

Reducere pentru bucătăria ta la comandă

10 rate cu 0% dobândă

10 ani de Bismobil Kitchen

Tombola premiilor aniversare

10 ani de Bismobil Kitchen

3 oferte de preț pentru o bucătărie pe placul tău!

3 oferte de preț pentru bucătăria ta la comandă

Alege o bucătărie performantă din showroom cu 40% discount

Reducere în showroom-ul Bismobil Kitchen!

Alege discount-ul care ți se potrivește

Reduceri până la 40% pentru bucătăria ta de vis!

Avantajele comandării unei bucătării cu electrocasnice incluse

Bismobil Kitchen recomandă electrocasnice calitative pentru bucătăria ta!

Primește sfaturi utile și cele mai avantajoase oferte direct pe e-mail. Abonează-te la newsletter-ul nostru!